top of page

Nieuws 2019 - 2018

IZZY 2nd in final 6 and 7 yr Cavan International

Izzy ( I'M Special de Muze x Larino x Able Albert) 2nd in the final 6 and 7yr Cavan International Horse Show in last weekend 10th of November with rider Derek McConnell. 

OBAN verkocht naar Ierland

OBAN van de Suydersee is verkocht naar Ierland. Daar komt hij bij zijn halfzus Izzy (v. I'am Special de Muze) die nu Internationaal 1,35m springt met Derek McConnell. Izzy is kampioen van Ierland geweest bij de 4-jarigen en 4e geworden bij de 5-jarigen. Dit jaar was Izzy gekwalificeerd voor het WK in Lanaken bij de 6-jarigen, maar kon helaas door een blessure niet springen.

KATE van de Suydersee 2e in B-spr Nunspeet

Zaterdag 26 oktober is Kate 2e geworden in het B-springen waarin 40 combinaties deelnamen. Met 79,5 punten voor stijl en een mooie nul ronde. 

O'LAROOS heeft D-OC predicaat

O'Laroos heeft na het genoomwaarde onderzoek het D-OC predicaat verkregen. Dit is alvast een goede basis voor haar als toekomstige fokmerrie.

LOWLANDS EPTM en STER predicaat

3 Oktober heeft Lowlands het EPTM en STER predicaat verkregen. Vanwege de geringe schoftmaat van  1,61m  is ze niet Elite verklaard. Voor het EPTM heeft ze 75,5 punt gekregen met 8-ten voor Reflexen, Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid en Instelling. 

Alle drie fokmerries drachting

Alle drie fokmerries van de Suydersee Stud zijn drachtig:

Lowlands van Heartbeat Z, verwachte veulendatum 10 maart 2020

Ulrieke van Cicero Z, verwachte veulendatum 30 maart 2020

Dutch Cirosa Z van Arezzo VDL, verwachte veulendatum 2 juni 2020

O'LAROOS van de Suydersee

Op 4 juni is het merrie veulen O'Laroos van de Suydersee geboren. Het is een pittig vos veulen van Arezzo VDL uit de CIC2** merrie Dutch Cirosa Z. O'Laroos zal op de Stud blijven als fokmerrie voor de toekomst.

OBAN van de Suydersee

10 April 2019 heeft Ulrieke een mooi hengstveulen gekregen van Glenfiddich VDL. Het is een bruin geboren schimmel.

JUBA bij Pakula Horses in Polen

Juba van de Suydersee, geboren in 2014, is in dat jaar op de Nationale Veulenveiling verkocht en nu bij Pakula Horses in Polen terecht gekomen. Daar wordt ze verder opgeleidt.

2 Suydersee paarden naar NK

2 Suydersee paarden afgevaardigd naar het NK springen in Ermelo op 30 maart: Gazoo met Carmen Holtslag in het L en Equity met Laura Hoefsloot in het ZZ.

5e Plaats GAZOO op Gelderse Kampioenschappen

Zaterdag 9 februari waren de Gelderse Kampioenschappen in Hierden. Carmen deed mee met Gazoo en was daar heel succesvol met een 5e plaats. Ze reed 3 mooie foutloze rondes in de L klasse. Met dit resultaat mag ze nu meedoen aan het NK op 30 maart in Ermelo. 

GAZOO naar Gelderse Kampioenschappen

Vandaag heeft Carmen zich met Gazoo geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen L-Springen. In Wezep had ze 2 mooie nul-rondes waardoor ze als 8ste eindigde. Met een gelijke uitslag een paar maand eerder in Hierden was dat genoeg om als 6e naar de Gelders kampioenschappen afgevaardigd te worden. Dit is op 9 februari in Hierden.

GAZOO 3e prijs L-springen Hierden

Zaterdag 17 november heeft Gazoo de derde prijs behaald in het L-springen in Hierden.

GAZOO Elite predikaat

Vandaag heeft Gazoo de IBOP afgelegd met een goed resultaat van 76,5 punt waardoor ze het Elite predikaat gekregen heeft.

Read More

GAZOO van de Suydersee 1e prijs

Gazoo heeft vandaag met Carmen Holtslag de 1e prijs gewonnen in het B-springen bij Luxool in Nijkerk. In een groot deelnemers veld van 55 combinaties bleef Gazoo foutloos en werd door de jury gewaardeerd op 83,5 stijlpunten, ruim 5 meer dan de nummer 2.

NITRO verkocht op de Starsale veiling Drachten

Op 31 augustus is Nitro verkocht op de Starsale Auction te Drachten. Het Indoctro merrie veulen blijft in Nederland en gaat naar een sportstal in Friesland.

GAZOO voorlopig Keur

Gazoo is op de CK van Flevoland op 18 juli voorlopig keur verklaard. Als ze de IBOP goed aflegt kan ze Elite worden.

D-OC Predikaat LOWLANDS

Het genoomwaarde onderzoek op OCD is positief voor Lowlands en daarmee voldoet ze aan de eisen van het KWPN t.a.v. het D-OC predikaat

NITRO geselecteerd voor veulenveiling Starsale Auctions

Vandaag, 11 mei is Nitro geselecteerd voor de Starsale Auctions in Drachten. De veiling vind plaats op vrijdag 31 augustus. 12 en 13 juli zijn de foto en film dagen.

NAZCA van de Suydersee

Bubalu VDL x Dutch Capitol x Saluut x Cobblers Threat XX

 

Woensdag 9 mei is Nazca geboren, een groot vos hengstveulen van Bubalu VDL met de looks van zijn grootvader Baloubet du Rouet.

NITRO van de Suydersee

Indoctro x Larino x Able Albert XX

Op 4 april is de mooie schimmel merrie Nitro van de Suydersee geboren

Please reload

Grandorocco van de Suydersee

Grandorocco van de Suydersee

Magalu

Magalu

Gazoo Dakoda Mower

Gazoo Dakoda Mower

Suydersee Stud

Suydersee Stud

Saralyn Trigon

Saralyn Trigon

Paarden op De Burd

Paarden op De Burd

I'm Charlie

I'm Charlie

Guusje (Gazoo) Blom cup 1.40m

Guusje (Gazoo) Blom cup 1.40m

KATE Blomcup 5-jarigen 2020

KATE Blomcup 5-jarigen 2020

Powerbeat on the way to England

Powerbeat on the way to England

bottom of page